Ο αγωνας για την ελευθερια του ανθρωπου εν μεσω μνημονιων

Ο στόχος τους είναι να διαμορφώσουν ένα νέο μοντέλο ανθρώπου, αντιπολιτικού δηλαδή μη- πολίτη, που θα συνδυάζει από τη μια τα χειρότερα στοιχεία νεοέλληνα “ελληνάρα” όταν θα βρίσκει λίγα παραπάνω χρήματα και από την άλλη, ανταγωνιστικού ως προς τους διπλανούς του και υποτακτικού προς τους “ανωτέρους” του στην κοινωνική και παραγωγική ιεραρχία του καπιταλισμού.

Μισούν τις γενιές που επαναστάτησαν ή έστω που εξεγέρθηκαν και γι’ αυτό προτιμούν μια γενιά που θα λεηλατεί απλά βιτρίνες και θα ζηλεύει καταναλωτικούς, εξατομικευμένους “παραδείσους”.

Σήμερα, η μεγάλη μάχη λοιπόν είναι για την ελευθερία του ανθρώπου και την επαναστατικοποίηση της κοινωνίας μας. Για να μη δομηθεί μια πλήρως αλλοτριωμένη γενιά που μαθαίνει να σκύβει στο χέρι που την καταπιέζει. Γι’ αυτό και η αναγκαιότητα εντοπίζεται στη διαμόρφωση της φιλοσοφίας και της παράταξης της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Ο αγώνας στην Ελλάδα και όχι μόνο είναι στην ουσία του κοινωνικό- απελευθερωτικός και κατά συνέπεια δημοκρατικός, πατριωτικός και ανθρωπιστικός. Το διακύβευμα είναι η ίδια η επίτευξη κοινωνίας με πολίτες μέλη ή το πλήρες πισωγύρισμα σε αγελαίες, συντηρητικές, αντιδραστικές και δουλικές συμπεριφορές από αθροίσματα υποταγμένων και αδυνάμων ατόμων.

Σε αυτό το πλαίσιο ο αντιμνημονιακός αγώνας πρέπει να μετατραπεί ξεκάθαρα σε αγώνα για την ελευθερία του ανθρώπου.

– See more at: http://www.thepressproject.gr/article/42863/O-agonas-gia-tin-eleutheria-tou-anthropou-en-meso-mnimonion#sthash.9uXliPVA.dpuf

Σχολιάστε