Βίντεο

Η ιστορια γραφεται απο τρελους…

Όσοι είναι αρκετά τρελοί ώστε να νομίζουν πως μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, είναι τελικά εκείνοι που τα αλλάζουν. Και γράφουν ιστορία.

Advertisements

EBU: «Αυτο που συμβαινει στην Ελλαδα μας εχει ξεπερασει»

Η ΕΡΤ δεν είναι ένας κοινός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός: είναι ιδρυτικό μέλος της EBU. Η ΕΡΤ είναι σύντροφος, ήταν το πρώτο μας κανάλι, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU) Ζαν Πολ Φιλιπό, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με την γενική διευθύντρια του Οργανισμού Ίνγκριντ Ντελτάρ, το μεσημέρι της Παρασκευής στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Συνέχεια ανάγνωσης EBU: «Αυτο που συμβαινει στην Ελλαδα μας εχει ξεπερασει»

Καταπελτης για το μαυρο στην ΕΡΤ, ο προεδρος της EBU

Στις χειρότερες στιγμές της ιστορίας της Ευρώπης, εκεί που δεν υπήρχε δημοκρατία, ποτέ, ποτέ δεν είχε συμβεί κάτι παρόμοιο.

– Πιστεύετε ότι παραβιάζονται κάποιοι όροι και αξίες της ΕΕ με αυτήν την απόφαση;

– Προφανώς. Οι ευρωπαϊκές ιδέες είναι χτισμένες πάνω σε πολλές αξίες. Κάποιες από αυττές είναι η δημοκρατία, η ελευθερία έκφρασης, η πολυφωνία… Άρα όταν η ελληνική κυβέρνηση απαγορεύει την λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών καταπιέζει το κοινό «καλό». Αυτές οι αξίες αποδυναμώνονται περισσότερο μέρα με την ημέρα. Είναι δραματικό.

 

ΕΡΤ – τα ψεματα και η αληθεια

Λένε ότι ο κόσμος δεν πληρώνει τα ιδιωτικά κανάλια – ΨΕΜΑ

50 ευρώ τον μήνα κοστίζει σε κάθε νοικοκυριό η λειτουργία των ιδιωτικών σταθμών – ενώ 4 ευρώ η ΕΡΤ

Από το 1989 που εκπέμπουν δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ για την χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων, αφήνοντας «τρύπα» στα δημόσια ταμεία πάνω από 300 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Το 2% των ακαθάριστων εσόδων τους που έπρεπε να πληρώνουν, μειωνόταν σε 0,1%, χωρίς ούτε καν αυτό να καταβάλλουν. Ακόμη και η τρόικα διευκόλυνε τα ιδιωτικά κανάλια να αρχίσουν να πληρώνουν φόρο 20% επί των διαφημίσεων από το 2014!!!

Το χαμενο σημα της Δημοκρατιας – 9′ που δεν θα σβηστουν από τη μνημη μας

«Απαντάμε στον αυταρχισμό με δημιουργία»

Με την δημιουργία αντιδρά ο διεθνώς βραβευμένος δημοσιογράφος ερευνητής Γιώργος Αυγερόπουλος στη μεγάλη περιπέτεια της ΕΡΤ.  Οι φωνές και οι εικόνες καθηλώνουν. Συνέχεια ανάγνωσης Το χαμενο σημα της Δημοκρατιας – 9′ που δεν θα σβηστουν από τη μνημη μας