2013, Οραματισου Ενα Νεο Κοσμο

Νέα Σελήνη, Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 και νέα χρονιά του Φιδιού (蛇 -Shé) του Νερού (10 Φεβ. 2013 – 30 Ιαν. 2014)
 • Το 2013, σύμφωνα με το κινέζικο ωροσκόπιο ανήκει στο ζώδιο του Φιδιού και στο συμπαντικό στοιχείο του Νερού. Επιπλέον επηρεάζεται από την θηλυκή ενέργεια Yin. Με άλλα λόγια, το 2013 είναι η Yin χρονιά του Φιδιού του Νερού. Και αν το 2012 θεωρήθηκε από πολλούς μια σημαντική χρονιά που ίσως σηματοδότησε μια νέα εποχή, περίμενε να δεις τι μας επιφυλάσσει το πανίσχυρο Φίδι του Νερού.
 • Αν έχεις στο μυαλό σου την εικόνα και εντύπωση ότι το Φίδι είναι ένα δολοφονικό ον που είναι καταδικασμένο να σέρνεται στη Γη, να πνίγει μέχρι θανάτου τα θύματα του κλπ κλπ, τότε δεν έχουν την ίδια εικόνα και οι φίλοι μας οι Κινέζοι αλλά και όσοι εξερευνούν και γνωρίζουν το Κινέζικο ωροσκόπιο. Γιατί σύμφωνα με αυτό, οι άνθρωποι-Φίδια είναι πραγματικά γλυκήτατοι, καλοσυνάτοι, χαμηλών τόνων, άνθρωποι που πριν πουν κάτι βουτάνε τη γλώσσα τους στο μυαλό τους…
 • Το Φίδι είναι οπαδός των νέων ιδεών και των καινοτόμων σκέψεων και δράσεων. Συνήθως όμως θα απορρίψει κάθε συμβουλή που δεν προέρχεται απο τον ευατό του. Το Φίδι είναι πολύ αποφασιστικό και μισεί να αποτυγχάνει. Ενώ δείχνει ήρεμο είναι πάντα πλημμυρισμένο απο έντονα συναισθήματα και πάθη. Το Φίδι είναι πάντα αινιγματικό και ίσως το πιο σοφό απο τα Κινέζικα Ζώδια και συνδέεται έντονα με την βαθιά γνώση και την αιώνια σοφία.

kineziko-oroskopio-kineziki-astrologia-kinezika-zodia-ti-zodio-eimai

 • Τα ζώδια στο κινέζικο ωροσκόπιο είναι δώδεκα κι έχουν όλα ονόματα ζώων. Δεν αντιστοιχούν σε αστερισμούς ή γενικά σε ουράνια σώματα, αλλά στα ίδια τα ομώνυμα πλάσματα, τον Ποντικό, τον Βούβαλο, την Τίγρη, τον Λαγό, τον Δράκοντα, το Φίδι, το Άλογο, την Κατσίκα, τον Πίθηκο, τον Πετεινό, τον Σκύλο και τον Χοίρο. Όμως, σε αντίθεση με το δυτικό ωροσκόπιο και τα περισσότερα άλλα ωροσκόπια που γνωρίζουμε, στο κινέζικο το καθένα από τα 12 ζώδια διαρκεί μια ολόκληρη χρονιά. Έτσι έχουμε διαδοχικά τη χρονιά του Ποντικού, του Βούβαλου, της Τίγρης κλπ. σε μια κυκλική εναλλαγή. Βρες το ζώδιό σου στο κινέζικο ωροσκόπιο εδώ
 • Η κάθε καινούργια χρονιά τους δεν αρχίζει την 1η Ιανουαρίου, αλλά στην ημερομηνία της δεύτερης Νέας Σελήνης μετά από το χειμερινό ηλιοστάσιο (την 21η Δεκεμβρίου). Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνος ξεκινά σε μια διαφορετική κάθε φορά ημερομηνία, μεταξύ του τέλους Ιανουαρίου και μέσα Φεβρουαρίου. Έτσι, οι αστρολογικοί κύκλοι των 12 ετών ξεκινάνε με την χρονιά του Ποντικού και τελειώνουν με την χρονιά του Χοίρου. Όταν ένας κύκλος τελειώσει, επαναλαμβάνεται με την ίδια σειρά ξεκινώντας και πάλι με την χρονιά του Ποντικού. Όταν συμπληρωθούν πέντε αστρολογικοί κύκλοι (5χ12=60 χρόνια) τότε τελειώνει μια εποχή και ξεκινάει μια καινούργια.

c0e999023e6bd597afe1481c1948f729

 • Μια από τις βασικές ιδέες είναι τα πέντε συμπαντικά στοιχεία στη Κινέζικη αστρολογία. Αυτά ορίζουν και τον εκάστοτε αστρολογικό κύκλο. Αυτά είναι με τη σειρά που πρέπει: Ξύλο, Φωτιά, Γη, Μέταλλο και Νερό. Εκτός των 12 ζωδίων και των πέντε στοιχείων στην κινέζικη αστρολογία, δύο ακόμη από τις βασικές έννοιες είναι, οι τέσσερις μεγάλες ομάδες των ζωδίων (4 Τριάδες), καθε μια απο τις οποίες έχει τα δικά της στοιχεία και χαρακτηριστικά τα οποία μεταβιβάζει στα ζώδια-μέλη της. – Τέλος έχουμε την απόλυτη κοσμική δύναμη γνωστή ως Yin και Yang που συμβολίζει την αιώνια ισορροπία. Στα πλαίσια αυτά για να γίνει μια συνολική πρόβλεψη για το 2013 εξετάζεται το πως ενδέχεται να επηρεάσει η ενέργεια του Υδάτινου Φιδιού στους πέντε πιο σημαντικούς τομείς της ανθρώπινης ζωής ( θέματα υγείας, αισθηματικά, επαγγελματικά, κοινωνικά και πνευματικά θέματα).

007e91da01e9e132770244237be3bcf0

 • Αν έχεις στο μυαλό σου την εικόνα και εντύπωση ότι το Φίδι είναι ένα δολοφονικό ον που είναι καταδικασμένο να σέρνεται στη Γη, να πνίγει μέχρι θανάτου τα θύματα του κλπ κλπ, τότε δεν έχουν την ίδια εικόνα και οι φίλοι μας οι Κινέζοι αλλά και όσοι εξερευνούν και γνωρίζουν το Κινέζικο ωροσκόπιο. Γιατί σύμφωνα με αυτό, οι άνθρωποι-Φίδια είναι πραγματικά γλυκήτατοι, καλοσυνάτοι, χαμηλών τόνων, άνθρωποι που πριν πουν κάτι βουτάνε τη γλώσσα τους στο μυαλό τους…
 • Πολλοί θεωρούν αυτούς τους ανθρώπους σοφούς. Τα αρχαία κείμενα της κινέζικης αστρολογίας μας λένε ότι το Φίδι είναι ο κάτοχος της Γνώσης, ο κάτοχος της αλήθειας. Και για αυτό, κατά τη διάρκεια του 2013 θα δούμε ολόκληρη την ανθρωπότητα να γίνεται σοφότερη αλλά και να διδάσκεται από τα λάθη της.

426076_10200673945359817_1544629940_n

 • Το Νερό από την άλλη είναι το τελευταίο κατά σειρά συμπαντικό στοιχείο της ανατολικής φιλοσοφίας (Ξυλο, Φωτιά, Γη, Μέταλλο, Νερό). Έρχεται πάντα τελευταίο, όπως λέγεται, για να φιλτράρει το καλό από το κακό, για να επιφέρει αποτελέσματα που θα αλλάξουν όλο τον κόσμο. Την ίδια ώρα το Νερό, που αποτελεί για πολλούς το Κανάλι μας για το Σύμπαν, σχετίζεται άμεσα με την Γαλήνη, την Νιρβάνα και για αυτό χρησιμοποιείται ευρέως σε διάφορες τελετές (π.χ. τελετές εξαγνισμού).
 • Με την επιρροή του Νερού, το 2013 γίνεται μια χρονιά που ευνοεί το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στις σχέσεις αλλά και την εξάλειψη του παρελθόντος που μας βασανίζει εξαιτίας τάχα λάθος επιλογών μας. Αυτό επιτυγχάνεται βέβαια με άσκηση (π.χ. διαλογισμό). Αφησε το παρελθόν πίσω και κοίτα μπροστά, Οραματίσου έναν Νέο Κόσμο που ήδη άρχισε να ανατέλλει αργά και σταθερά!

484740_417229825017781_1540116013_n

 • Μια άλλη παράμετρος, που προκύπτει από τα χαρίσματα του Φιδιού σε συνδυασμό με το Νερό, είναι η ικανότητα μας να δίνουμε και να λαμβάνουμε συμβουλές. Το κλειδί εδώ, εκτός από το να παρέχουμε συμβουλές, είναι να βρίσκουμε τα κατάλληλα άτομα για να λάβουμε συμβουλές και πληροφορίες. Έτσι είναι πιθανό να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε πράγματα που δεν μπορούσαμε μέχρι τώρα. Πράγματα για τον εαυτό μας, τον κόσμο μας, την αποστολή μας σε αυτό τον πλανήτη (όλοι έχουν μια αποστολή). Η νέα αυτή κατανόηση αποτελεί μεγάλη εξέλιξη για όλη την ανθρωπότητα. Το σημαντικό είναι να κρατάς το πνεύμα σου σε εγρήγορση, να είσαι σε πλήρη ένωση με το «Κέντρο» σου όπως λένε οι σοφοί της Νέας Εποχής… 

541480_582405795120986_1656745943_n

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s